4 eindejaarsgeschenken waar je collega’s blij van worden

Ieder jaar is het weer een sport om het leukste eindejaarsgeschenk of kerstpakket te bedenken. Je kunt dat op vele manieren insteken. Waar worden jouw collega’s blij van? Van een speciaal samengesteld pakket of wil je ze juist zelf de keuze geven? Of houden ze van traditie en verwachten ze ieder jaar hetzelfde eindejaarsgeschenk of kerstpakket? Hieronder vind je de voor- en nadelen van 4 opties van het eindejaarsgeschenk. Om een goede keuze te maken, is het slim om te bedenken wat past bij jouw bedrijf.

1. Geef iets speciaals: Een eindejaarsgeschenk of kerstpakket op maat.

Een eindejaarsgeschenk of kerstpakket op maat geeft je veel vrijheid en bied je meer keuze. Kies bijvoorbeeld voor een speciaal geselecteerd non-food artikel, aangevuld met biologische ‘food’ producten. Of een pakket met alles in een bepaald (trendy) thema. Als je op tijd begint is er met een eindejaarsgeschenk op maat veel mogelijk. Nog een voordeel, je kunt het laten uitvoeren in je eigen huisstijl zodat je collega’s het gevoel krijgen dat er echt aandacht aan is besteed!

Wil je volledig gebruik maken van de voordelen, dan is het verstandig om op tijd te beginnen. Want veel producten en artikelen komen van ver en soms is de beschikbaarheid beperkt. De mogelijkheid om een custom eindejaarsgeschenk te bestellen hangt daarom af van diverse factoren. Wil je echt zeker zijn en wil je beschikken over alle mogelijkheden dan is het advies om uiterlijk medio augustus besteld te hebben.

Begin het volgende jaar op tijd en haal zo nog meer voordeel uit jouw eindejaarsgeschenk!

2. Laat je medewerkers zelf kiezen: Keuzeconcepten, kerstmarkt en geschenkenmagazine

Sommige bedrijven willen hun medewerkers de keuze bieden voor een eindejaarsgeschenk of kerstpakket. Via bijvoorbeeld een online portal kunnen collega’s zelf een wellness-pakket, een BBQ-pakket, een gadget, een duurzaam pakket of juist het traditionele pakket bestellen. Deze geschenken worden over het algemeen thuisbezorgd. Dat bespaart je bedrijf een hoop tijd in handling van het opslaan en uitdelen van pakketten.

Andere bedrijven geven de keuze om de waarde van het eindejaarsgeschenk of kerstpakket te doneren aan een goed doel. Of organiseren een heuse kerstmarkt waar medewerkers in een gezellige entourage zelf één of meerdere geschenken kunnen uitzoeken. Dat geeft ook weer een boost aan de saamhorigheid in je organisatie.

Je kunt medewerkers ook een magazine sturen met daarin eindejaarsgeschenken. Je geeft ze dan een bepaald aantal punten waarmee ze uit het magazine cadeaus kunnen kiezen die vervolgens ook thuis worden afgeleverd.

3. Kies voor gemak: De cadeaubon

Over de cadeaubon bestaan vaak nog twijfels. Vinden je collega’s het juist fijn om zelf iets uit te kiezen? Of zien ze dat als een onpersoonlijk cadeau en blijkt daar juist minder waardering uit? Het is goed om te bepalen wat past bij (de kernwaarden van je) bedrijf.

Wat veel werkgevers niet weten is dat de giftcard fiscaal gezien niet altijd even aantrekkelijk is, want voor de meeste giftcards geldt namelijk dat ze vrijgesteld zijn van BTW. Een BTW-plichtige werkgever benadeelt zichzelf met minimaal 6%, maar doorgaans 21% ten opzichte van een direct product of kerstpakket uit het assortiment van de specialist. Over die producten wordt namelijk wel BTW geheven en verrekend. Bij de cadeaubon slaat de BTW een schakel over in de kolom, namelijk de werkgever. En dit kan flink oplopen bij een stijgend aantal collega’s.

4. Voor de late beslissers: Vooraf samengesteld pakket

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een vooraf samengesteld pakket te bestellen. De pakketkeuze wordt over het algemeen op basis van prijs bepaald. Deze pakketten zijn ook met zorg samengesteld en op basis van de laatste trends. Je eigen keuze en het aanbrengen van variëteiten is vaak beperkt, deze pakketten zijn immers al verpakt. Voordeel is dat je deze pakketten meestal tot een dag voor kerst nog kunt meenemen en direct kunt betalen. Maar op is op! Wil je dat risico nemen?

Kortom, keuze genoeg! Natuurlijk afhankelijk van hoeveel tijd, budget en aandacht jouw bedrijf er aan wil besteden. Om je het makkelijk te maken, hebben we alle leveranciers van eindejaarsgeschenken en kerstpakketten voor je op een rijtje gezet. Je vindt er zo heel eenvoudig één bij jou in de buurt. Ze staan je graag bij met raad en daad.

Wat je geeft krijg je terug

Het kiezen van een passend eindejaarsgeschenk mag niet onderschat worden. Kies je voor een traditioneel kerstpakket, een luxe kerstpakket, organiseer je een kerstmarkt, geef je een keuzekado of toch een cadeaukaart. En regel je het per mail of telefonisch, of stel je liever een kerstpakket samen in een showroom. Wat past binnen je mogelijkheden en wat waarderen jouw collega’s het meest?

De betrouwbare leveranciers op Jouweindejaarsgeschenk.nl zijn aangesloten bij Coöperatieve vereniging WGDP. Zij zijn zich bewust van de waarde van het geven. Ze adviseren je graag op basis van hun jarenlange ervaring. En helpen je bij het maken van de juiste keuze, passend bij de actualiteit en je wensen en eisen. Zodat jouw collega’s zich zullen blijven inzetten voor een werkgever die zijn waardering toont.

Een tevreden werknemer die zich gewaardeerd voelt is net als een tevreden klant, zij gaan voor een langdurige samenwerking. Wat je geeft, krijg je terug!

Selecteer op regio, op kenmerken of zoek op naam.