Dit is waarom medewerkers het eindejaarsgeschenk zo waarderen!

Wie wordt er niet blij van een mooi geschenk? De Nederlandse traditie van het kerstpakket of een speciaal eindejaarsgeschenk is niet meer weg te denken uit onze cultuur. Afgelopen jaren heeft er een kleine dip gezeten in het geven van een kerstpakket, maar nu de economie weer op volle toeren draait en de medewerkers er weer helemaal voor kunnen gaan, is een blijk van waardering aan het einde van het jaar een mooie opsteker! Zeker als het harde werken nog niet direct vertaald wordt naar meer salaris of betere secundaire voorwaarden. En er zijn nog meer redenen waarom medewerkers een mooi geschenk of pakket zo waarderen. Welke dat zijn, lees je in deze blog.

Je schenkt letterlijk aandacht aan je medewerkers

Een kerstpakket of geschenk geven, komt voort uit het goed voor elkaar zorgen en het samen zijn. Je geeft hiermee aan dat je blij bent met de getoonde inzet en het enthousiasme van je medewerkers en/of collega’s. Maar zoals het echte Nederlanders betaamt, hebben ze overal een mening over, zo ook over het kerstpakket of eindejaarsgeschenk. Als je laat zien dat je er echt moeite voor hebt gedaan, zal je merken dat deze blijk van persoonlijke waardering in goede aarde valt.

Medewerkers voelen zich geen nummertje

Geef bijvoorbeeld iets praktisch, iets waar ze echt iets aan hebben en dat aansluit bij de kernwaarden van je organisatie. Kies je voor de laatste trends, past een geschenk met producten uit de regio beter, of weet je dat de collega’s gek zijn op gadgets? Het is een kans om de loyaliteit van je medewerkers op te schroeven. Dan weet je zeker dat ze zich geen nummertje voelen.

Trots op het bedrijf

Met een mooi kerstpakket of eindejaarsgeschenk maken je medewerkers thuis ook de sier. Samen het geschenk of pakket uitpakken met je partner of gezin is altijd weer spannend! En als het echt een bijzonder cadeau is, zal dit rondverteld worden tijdens het kerstdiner en de kerstborrels. Als medewerkers trots vertellen over het bedrijf geeft dat ook weer een boost aan jouw employee branding.

Extra waardering vanuit het management

Laat tijdens de kerstreceptie de directeur zijn blijk van waardering geven door uit te leggen waarom de keuze op dit eindejaarsgeschenk is gevallen. Of deel als directeur of leidinggevende zelf de geschenken of pakketten uit en geef medewerkers een individueel complimentje erbij. Dat maakt de waardering compleet!

Tip: Op zoek naar een speciaal eindejaarsgeschenk of kerstpakket? Heb je inspiratie of advies nodig voor een speciaal eindejaarsgeschenk? Kijk dan voor inspiratie en informatie op jouweindejaarsgeschenk.nl. En om het je makkelijk te maken, kun je eenvoudig een leverancier bij jou in de buurt vinden.

Wat je geeft krijg je terug

Het kiezen van een passend eindejaarsgeschenk mag niet onderschat worden. Kies je voor een traditioneel kerstpakket, een luxe kerstpakket, organiseer je een kerstmarkt, geef je een keuzekado of toch een cadeaukaart. En regel je het per mail of telefonisch, of stel je liever een kerstpakket samen in een showroom. Wat past binnen je mogelijkheden en wat waarderen jouw collega’s het meest?

De betrouwbare leveranciers op Jouweindejaarsgeschenk.nl zijn aangesloten bij Coöperatieve vereniging WGDP. Zij zijn zich bewust van de waarde van het geven. Ze adviseren je graag op basis van hun jarenlange ervaring. En helpen je bij het maken van de juiste keuze, passend bij de actualiteit en je wensen en eisen. Zodat jouw collega’s zich zullen blijven inzetten voor een werkgever die zijn waardering toont.

Een tevreden werknemer die zich gewaardeerd voelt is net als een tevreden klant, zij gaan voor een langdurige samenwerking. Wat je geeft, krijg je terug!

Selecteer op regio, op kenmerken of zoek op naam.