In 5 stappen je eindejaarsgeschenk geregeld!

De herfst is in aantocht, de pepernoten liggen al in de supermarkt en de tuincentra hebben hun kerstshows al ingericht. Kerst is dichterbij dan je denkt! En dus ook het regelen van een eindejaarsgeschenk of kerstpakket. Ga je voor gemak en kies je hetzelfde als vorig jaar? Of dit jaar toch iets speciaals voor de loyale medewerkers? Gebruik deze 5 stappen voor het gemakkelijk regelen van een passend eindejaarsgeschenk!

1. Bepaal aantal collega’s

Wie wil je dit jaar een eindejaarsgeschenk geven? Alleen de vaste medewerkers of misschien ook de uitzendkrachten en freelancers? Hoever wil je gaan met je blijk van waardering? Want de flexibele schil werkt vaak hard mee aan de groei van je bedrijf, hun inkomsten zijn niet altijd stabiel en een eindejaarsgeschenk ervaren ze als een blijk van extra waardering.

2. Ontdek je belastingvrije ruimte (werkkostenregeling)

Wist je dat je belastingvrij een eindejaarsgeschenk kunt geven (tot een bepaald bedrag)? De huidige zgn. ‘werkkostenregeling’ bied je daar voldoende ruimte voor. En vanaf 2020 wordt deze ruimte zelfs verhoogd van 1,2% naar 1,7% over de eerste 400.000 euro van de loonsom. Dat werkt in het voordeel voor het MKB. Over de loonsom boven de 400.000 euro blijft het percentage 1,2%.

Ga voor meer informatie over de werkkostenregeling naar de Belastingdienst. Of vraag ernaar bij je financiële afdeling of administratiekantoor.

3. Bepaal budget per collega

Als je weet wat je belastingvrije ruimte is, deel je dat bedrag door het aantal collega’s dat je bepaald hebt. Dan rolt er vanzelf een budget per collega uit. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor je vaste medewerkers een hoger budget vast te stellen en voor je flexibele schil een kleinere attentie te bedenken.

Gemiddeld wordt er voor een eindejaarsgeschenk of kerstpakket €35,- en €50,- uitgegeven. De verwachting is dat dit budget in 2019 hoger uit zal vallen gezien de toenemende economische welvaart en een arbeidsmarkt waarin binden en waarderen steeds belangrijker wordt.

4. Selecteer leverancier in de regio

En dan nu: welk geschenk kies je? En regel je het zelf of maak je gebruik van de expertise van een eindejaarsgeschenk leverancier? Het handigste is dan om een leverancier in de buurt te benaderen.

Bezoek een showroom en selecteer daar zelf een pakket of de producten zonder dat je heel veel reistijd kwijt bent. Zij hebben de kennis en ervaring om je te inspireren en adviseren. Er is vast een eindejaarsgeschenk leverancier, met een showroom, bij jou in de buurt. Dan is het meteen geregeld!

Tip: Op jouweindejaarsgeschenk.nl staan vele leveranciers die je kunnen adviseren en dichtbij jouw bedrijf in de buurt zitten.

Begin het volgende jaar op tijd en haal zo nog meer voordeel uit jouw eindejaarsgeschenk!

5. Maak je collega’s blij!

En dan het moment suprême: het eindejaarsgeschenk is in kannen en kruiken, iedereen wacht met spanning af wat het dit jaar weer zal worden… Afhankelijk van hoe groot je bedrijf is, is het een idee om het eindejaarsgeschenk zelf als directeur of eigenaar uit te delen. Met een persoonlijke overhandiging met compliment erbij voelen medewerkers zich nog meer gewaardeerd! Heb je teveel medewerkers om ze allemaal persoonlijk af te gaan, laat dit dan over aan je afdelingshoofden of maak werk van een enthousiaste e-mail aan de medewerkers. Liefst in de eigen huisstijl, dat geeft ze het gevoel dat er zorg aan is besteed.