Extra voordelige werkkostenregeling kerstpakket 2020

Met een kerstpakket toon jij je waardering aan je medewerkers en tover je een glimlach op hun gezicht. Juist nu is dat belangrijker dan ooit, omdat de coronacrisis veel gevraagd heeft van werknemers. Gelukkig helpt de Belastingdienst dit jaar een handje door een extra voordelige werkkostenregeling. Lees in deze blog wat een werkkostenregeling is, wat de voordelen zijn en hoe je het gebruikt voor een kerstpakket.

Wat is een werkkostenregeling?

Met een werkkostenregeling (WKR) kun je belastingvrije vergoedingen geven aan je medewerkers. Let op: zorg wel dat je binnen een bepaald percentage blijft van de loonsom van al je medewerkers bij elkaar opgeteld. Dit wordt de zogeheten vrije ruimte genoemd. Hier betaal je dus geen loonbelasting over. Kerstpakketten (en bijvoorbeeld bedrijfsuitjes of een fiets van de zaak) vallen daar ook onder.

Tot 2015 gold de oude regeling waarbij je fiscaal voordelig eindejaarsgeschenken kon regelen. Het verschil is dat je nu met de WKR je kerstpakketten volledig belastingvrij kunt schenken! Bovendien hoef je de kosten niet meer per werknemer apart bij te houden, maar kun je alle kosten gezamenlijk in je administratie verwerken.

Kerstpakket aftrekbaar bij Belastingdienst

Je eindejaarsgeschenk is dus fiscaal aftrekbaar, maar het wordt nog mooier. Voor 2020  heeft de Belastingdienst namelijk de drempelwaarde voor de vrije ruimte verhoogd als onderdeel van het coronasteunpakket. De vrije ruimte bedroeg eerst 1,7% van de eerste € 400.000 van de totale loonsom, maar in 2020 bedraagt dit 3%. Dit is dus bijna het dubbele dat je belastingvrij kunt besteden!

Je medewerkers hebben veel flexibiliteit en inzet laten zien dit jaar. Daarnaast heb je de vrije ruimte dit jaar waarschijnlijk minder gebruikt, omdat er weinig personeelsuitjes waren. Genoeg redenen dus om je medewerkers dit jaar extra in het zonnetje te zetten met een mooi kerstpakket!

Een speciaal kerstpakket voor jouw medewerkers

Met de werkkostenregeling kun jij dit jaar extra voordelig kerstpakketten regelen. Wil jij een persoonlijk geschenk, zoals speciaal geselecteerde producten? Of geef jij je medewerkers liever een cadeaubon waarmee ze zelf iets kunnen uitkiezen? Of wat dacht je van een vooraf samengesteld en geheel verzorgd pakket? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat je geeft krijg je terug

Het kiezen van een passend eindejaarsgeschenk mag niet onderschat worden. Kies je voor een traditioneel kerstpakket, een luxe kerstpakket, organiseer je een kerstmarkt, geef je een keuzekado of toch een cadeaukaart. En regel je het per mail of telefonisch, of stel je liever een kerstpakket samen in een showroom. Wat past binnen je mogelijkheden en wat waarderen jouw collega’s het meest?

De betrouwbare leveranciers op Jouweindejaarsgeschenk.nl zijn aangesloten bij Coöperatieve vereniging WGDP. Zij zijn zich bewust van de waarde van het geven. Ze adviseren je graag op basis van hun jarenlange ervaring. En helpen je bij het maken van de juiste keuze, passend bij de actualiteit en je wensen en eisen. Zodat jouw collega’s zich zullen blijven inzetten voor een werkgever die zijn waardering toont.

Een tevreden werknemer die zich gewaardeerd voelt is net als een tevreden klant, zij gaan voor een langdurige samenwerking. Wat je geeft, krijg je terug!

Selecteer op regio, op kenmerken of zoek op naam.