Marktonderzoek: personeel waardeert vooral persoonlijke, zelf uit te kiezen kerstgeschenken

Heb jij al een kerstgeschenk uitgekozen dit jaar? Door de vele mogelijkheden weten werkgevers soms niet waar ze moeten beginnen. Daarom komt Jouweindejaarsgeschenk.nl met een oplossing! We hebben een uniek marktonderzoek uitgevoerd naar kerstgeschenken in Nederland. Lees in deze blog wat werknemers nou écht van hun kerstgeschenk vinden.

Kerstgeschenken geven een gevoel van persoonlijke waardering

We hielden een onderzoek onder 750 werkende volwassenen. Hiervan kreeg 85% een kerstgeschenk. De meeste mensen die geen geschenk ontvingen, vonden dat jammer en misten de persoonlijke waardering. Van degenen die het wel ontvingen, voelde 70% zich zeer of redelijk gewaardeerd door het geschenk. Slechts een enkeling voelde zich er helemaal niet door gewaardeerd.

Zoals we eerder al schreven waarderen medewerkers een eindejaarsgeschenk dus enorm. Door ons onderzoek weten we nu waarom. Werknemers blijken het fijn te vinden om een extraatje te krijgen van hun werkgever en zien het als een gul gebaar.

Originele, persoonlijke en zelf uit te kiezen geschenken

Werknemers waarderen het vooral als ze keuze hebben, of het cadeau origineel of van goede kwaliteit is. Redenen voor ontevredenheid kunnen zijn: onpersoonlijke, standaard of nutteloze producten. Het liefst ontvangen werknemers dus geschenken die origineel en persoonlijk zijn en hebben ze graag keuzemogelijkheid. Ook vinden ze nuttige geschenken fijn.

Goed nieuws dus! Met een persoonlijk en zorgvuldig uitgekozen cadeau kun jij je werknemers blij maken en ze de waardering geven die ze verdienen. Maar hoe kies je het juiste cadeau?

Praktische tips voor het selecteren van een kerstgeschenk

We kunnen uit ons marktonderzoek concluderen dat bijna de helft van de werknemers hun cadeau niet erg persoonlijk vonden. Meestal kiest de werkgever voor een kerstpakket (52%). In zo’n driekwart van de gevallen bepaalt de werkgever het cadeau. Een belangrijk verbeterpunt blijkt dus te zijn dat werkgevers het cadeau persoonlijker kunnen maken en meer keuzemogelijkheid kunnen bieden.

De belangrijkste tips bij het geven van een kerstpakket zijn:

  • Geef je werknemers de waardering die ze verdienen met een kerstgeschenk
  • Het beste kun je persoonlijke, originele of zelf uit te kiezen geschenken geven
  • Let extra op dat er keuzemogelijkheid is en/of maak het kerstgeschenk persoonlijk

Wat je geeft krijg je terug

Het kiezen van een passend eindejaarsgeschenk mag niet onderschat worden. Kies je voor een traditioneel kerstpakket, een luxe kerstpakket, organiseer je een kerstmarkt, geef je een keuzekado of toch een cadeaukaart. En regel je het per mail of telefonisch, of stel je liever een kerstpakket samen in een showroom. Wat past binnen je mogelijkheden en wat waarderen jouw collega’s het meest?

De betrouwbare leveranciers op Jouweindejaarsgeschenk.nl zijn aangesloten bij Coöperatieve vereniging WGDP. Zij zijn zich bewust van de waarde van het geven. Ze adviseren je graag op basis van hun jarenlange ervaring. En helpen je bij het maken van de juiste keuze, passend bij de actualiteit en je wensen en eisen. Zodat jouw collega’s zich zullen blijven inzetten voor een werkgever die zijn waardering toont.

Een tevreden werknemer die zich gewaardeerd voelt is net als een tevreden klant, zij gaan voor een langdurige samenwerking. Wat je geeft, krijg je terug!

Selecteer op regio, op kenmerken of zoek op naam.